Koreninové a liečivé rastliny

  • Saturejka záhradná – Borsfű, 1g

    Saturejka záhradná – Borsfű, obsah: 1 g

    Pripomína vôňu čierneho korenia. Výhonky sa používajú k mäsitým jedlám, fazuľovinám, kapustovinám. Čajovina sa používa proti nadúvaniu, zápche, a na vykašlávanie.

    1.00  s DPH
  • Trebuľka voňavá, 1/2g

    Chutí a vonia ako aníz. Používa sa na ochutenie polievok, hydiny a jahniat, na výrobu jarných šalátov. Čaj je vhodný na choroby obličiek, močového mechúra a chorobám zažívacieho traktu. Nezamieňajte s jedovatým ´´Conium maculatum´´ (Bolehlav škvrnitý).

    1.00  s DPH
  • Yžop, 1g

    Polokrík, rastúci na teplom, suchom mieste. Vysušená je vhodná proti kašľu, nadúvaniu, vysokému tlaku. Čerstvé výhonky sa používajú na ochutenie zemiakov, mäsa a rybacích šalátov.

    1.00  s DPH
  • Žerucha – Zsásza, 2g

    Žerucha – Zsásza, obsah: 1 g

    Obsahuje veľké množstvo vitamínu C. Sejba: od mája do augusta. V črepníku možno pestovať po celom roku.

    Konzumuje sa až po 12-14 dní po sejbe. Používa sa pri príprave šalátov.

    1.00  s DPH