-
Pridať do košíkaNáhľad
Saturejka záhradná – Borsfű, 1g
Saturejka záhradná – Borsfű, obsah: 1 g
Pripomína vôňu čierneho korenia. Výhonky sa používajú k mäsitým jedlám, fazuľovinám, kapustovinám. Čajovina sa používa proti nadúvaniu, zápche, a na vykašlávanie.
Pridať do košíkaNáhľad -
Pridať do košíkaNáhľad
Trebuľka voňavá, 1/2g
Chutí a vonia ako aníz. Používa sa na ochutenie polievok, hydiny a jahniat, na výrobu jarných šalátov. Čaj je vhodný na choroby obličiek, močového mechúra a chorobám zažívacieho traktu. Nezamieňajte s jedovatým ´´Conium maculatum´´ (Bolehlav škvrnitý).
Pridať do košíkaNáhľad -
Pridať do košíkaNáhľad
Yžop, 1g
Polokrík, rastúci na teplom, suchom mieste. Vysušená je vhodná proti kašľu, nadúvaniu, vysokému tlaku. Čerstvé výhonky sa používajú na ochutenie zemiakov, mäsa a rybacích šalátov.
Pridať do košíkaNáhľad -
Pridať do košíkaNáhľad
Žerucha – Zsásza, 2g
Žerucha – Zsásza, obsah: 1 g
Obsahuje veľké množstvo vitamínu C. Sejba: od mája do augusta. V črepníku možno pestovať po celom roku.
Konzumuje sa až po 12-14 dní po sejbe. Používa sa pri príprave šalátov.
Pridať do košíkaNáhľad